Muscles of Steel
Bootcamp

Bootcamp

Wat is Bootcamp?


Bootcamp training is, in groepsverband, werken aan je eigen lichaam.Intervaltraining, kracht- en uithoudingsoefeningen, circuittraining, hardlopen en dat altijd buiten, in de frisse lucht. Bij de bootcamp trainingen ligt de focus op het verbeteren van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid. De trainingen vinden plaats op de Brunssummerheide en zijn geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Iedere training is anders. 


Wat kun je verwachten van een Bootcamp training?


Tijdens intensieve full-body workout gaan we op verschillende manieren aan de slag.We maken niet alleen gebruik van ons eigen lichaamsgewicht, bankjes, muren, bomen of andere ‘natuurlijke’ obstakels, maar hebben ook trainingsmateriaal tot onze beschikking. Door de afwisselende manieren van trainen, de diversiteit in oefeningen, de verschillen in belastbaarheid en intensiteit is de kans op blessures kleiner. Er word altijd rekening gehouden met de deelnemer!

  • Small group lessen van 8 of 12 personen
  • Persoonlijke aandacht
  • Er word rekening gehouden met elk individu


Waarom is Bootcamp zo effectief en leuk?


Daarnaast trainen we in altijd in de buitenlucht. Meer zuurstof zorgt niet alleen voor sneller resultaat, maar het geeft je daarnaast ook nog eens een fris en vrij gevoel.


We brengen toch al genoeg tijd door in een kunstmatig klimaat van airco’s, centrale verwarming en luchtverfrissers?

Een beetje frisse wind door die haren en wat extra zonlicht kan dus geen kwaad.


Bootcamp training heeft niet alleen een positief effect op je fysieke, maar ook op je geestelijke gesteldheid. Tijdens de training draait het namelijk vooral ook om doorzetten. Je daagt jezelf, maar ook andere bootcampers uit om het beste te geven. Stimuleren en motiveren, de trainer helpt je om net die ene push up extra te doen. Dit betekent dan weer dat je intensiever traint.


Bedenk dat alle trainingen ervoor zorgen dat je na afloop nog calorieën verbrandt. De intensieve trainingen houden je stofwisseling hoog, zodat je langer profiteert van het effect. Niet alleen die verhoogde stofwisseling is leuk. Nog leuker is de adrenaline-kick die je krijgt doordat er extra ‘prethormonen’ (endorfines) worden aangemaakt. Deze hormonen zorgen voor een ontspannen, opgeruimd en energiek gevoel (en deze werken als een natuurlijk middel tegen sombere gevoelens en depressiviteit).Muscles of Steel biedt voor iedereen een passende training.

Kortom Bootcamp is dus:

Een afwisselende full body workout lekker in de buitenlucht.


Back to basic!