Muscles of Steel
rugklachten

Rugklachten

Wat zijn rugklachten

Bijna iedereen heeft wel eens last van zijn onderrug of bovenrug. Dit is de meest voorkomende pijnklacht van de wereld. Maar daarom ook tevens de meest voorkomende pijnklacht in onze praktijk. 

Wanneer je rugklachten hebt, ervaar je pijn in je rug. Deze pijn kan mild tot zeer ernstig zijn en kan een paar dagen duren (acute rugklachten) of jarenlang aanhouden (chronische rugklachten). Soms ervaar je alleen pijn tijdens het bewegen, maar je kunt ook constant pijn voelen.

Oorzaak van rugklachten

Bij rugklachten is vaak het geval van stress, langdurig zitten, zwaar tillen, verkeerd looppatroon. Vaak komt dit ook al door dat het fundament scheef staat en dat zijn de voeten en enkels. 

Hierdoor gaat het lichaam compenseren. Dit wil zeggen dat het lichaam;
zwakke spieren neigen te verstijven en stijve spieren neigen te verzwakken

Er is natuurlijk ook een oorzaak door acute rugklachten:

middel van een whiplash, artrose, spit of een hernia. Dit houdt in dat er op wervelniveau beschadigingen zijn die pijnklachten en zenuwpijnen ontwikkelen.

Behandeling van rugklachten

We zullen doormiddel van een uitgebreide intake een goed beeld krijgen waar je laag scoort in de physis. Je Physis is je eigen herstel vermogen van het lichaam. 
We zullen deze domeinen gaan aanpakken dan moet je denken aan slaap, voeding, stress etc

Qua behandeling zal er op alle vlakken gefocust moeten worden op juiste voeding, gezond gewicht, meer (specifieke) beweging, stress/spanningsreductie en de juiste manuele behandeling, om zo alle compensaties uit de weg te ruimen.