Muscles of Steel
Hoofdpijn en Migraine

Hoofdpijn en Migraine

Wat is hoofdpijn en migraine

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Soms duurt het heel kort, maar er zijn ook mensen die bijna altijd hoofdpijn hebben.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. U kunt last hebben van één of meer soorten hoofdpijn.

Hoofdpijn kan heel vervelend zijn. U kunt er onzeker of bezorgd van raken. Hoofdpijn komt veel voor. Gelukkig is de oorzaak zelden ernstig.


Spanningshoofdpijn geeft meestal een gevoel alsof er een strakke band drukkend of knellend om het (voor)hoofd zit. Het begint geleidelijk en gaat ook geleidelijk weer weg. Het kan minuten tot dagen duren. Nek en schouders zijn vaak ook pijnlijk en gespannen. Bij inspanning wordt de pijn niet erger. Licht of geluid kunnen de pijn wel verergeren. De pijn is vervelend, maar meestal lukt het u wel om door te gaan met uw dagelijkse bezigheden.


Migraine is een matige of heftige, bonzende hoofdpijn meestal aan één kant van het hoofd. Een migraineaanval duurt 4 uur tot 3 dagen. De hoofdpijn wordt erger bij inspanning en gaat vaak samen met misselijkheid of braken. Tijdens de aanval kunt u licht en geluid dikwijls slecht verdragen. U blijft dan het liefst rustig zitten of liggen. Het lukt bij migraine vaak niet goed om door te gaan met uw bezigheden. Vaak kondigt een migraine-aanval zich kort van tevoren aan. U ziet dan bijvoorbeeld schitteringen of bepaalde lichtfiguren. Sommige mensen ruiken typische geuren vlak voor een aanval.

Oorzaak van hoofpijn / migraine

Bij hoofdpijn kunnen verschillende oorzaken (tegelijk) een rol spelen. 

 • De oorzaak van spanningshoofdpijn is vaak dat er spieren of wervels vast zitten .Verschillende dingen kunnen er samen voor zorgen dat de hoofdpijn opkomt of aanhoudt, Hoewel het spanningshoofdpijn heet, wordt het zeker niet altijd door spanning veroorzaakt. Spanning kan er wel voor zorgen dat de hoofdpijn blijft.
 • De oorzaak van migraine is niet direct bekend volgens de reguliere zorg /wetenschap. Maar uit ervaring blijkt dat er vaak te korten aanwezig zijn qua voedingsstoffen of water.
  Het lijkt dat sommige mensen aanleg hebben voor migraine.

Er zijn natuurlijk nog meer factoren zoals:

 • Slecht slapen
 • Medicijn gebruik (bijwerkingen)
 • Vocht te kort
 • Slecht zien (continue focussen)
 • Gebitsproblemen (tanden die duwen of ontstekingen)
 • Als je verkouden bent 
 • Stress
 • Iets te diep in het glaasje gekeken 

Behandeling van hoofdpijn / migraine

We zullen doormiddel van een uitgebreide intake een goed beeld krijgen waar je laag scoort in de physis. Je Physis is je eigen herstel vermogen van het lichaam. 
We zullen deze domeinen gaan aanpakken dan moet je denken aan slaap, voeding, stress etc

Zijn er meerdere vagen klachten dan raden we aan om een EMB bloed test te doen om zeker te weten waar je tekorten zijn en doelgericht je oorzaak van de hoofdpijn aan te pakken.


Maar we gaan natuurlijk ook alle spieren, bindweefsel, wervels weer terug brengen in functie door te behandelen met neuro-fasciale therapie
Waardoor de spanning in de nek weg gaat en deze geen spanningshoofdpijn meer kan veroorzaken.